Hop til hovedindholdet

European Debate Initiative logo

Personlige Beretninger fra Kvindelige Topdiplomater


Dato og tid

Fredag d. 14. marts 2025 kl. 08:00 til 10:00

Tilmeldingsfrist

Fredag d. 14. marts 2025 kl. 07:00

Sted

Københavns Universitet, Center for Sundhed og Samfund (CSS), lokale 1.1.18, Øster Farigmagsgade 5, 1357 København Københavns Universitet, Center for Sundhed og Samfund (CSS), lokale 1.1.18
Øster Farigmagsgade 5
1357 København

Personlige Beretninger fra Kvindelige Topdiplomater


Start din fredag med kaffe og croissanter og bliv inspireret af to tidligere topdiplomaters beretninger fra spændende karrierer i Udenrigstjenesten.

I 2022 skrev FN’s Generalsekretær António Guterres at “De seneste års kriser har understreget, at kvinders lederskab er mere afgørende end nogensinde før”. I 2023 var andelen af kvindelige ambassadører på verdensplan 23%.

I 1949 fik Danmark sin første kvindelige ambassadør, Bodil Begtrup, som bl.a. blev en af arkitekterne bag Verdenserklæringen om Menneskerettigheder. Mens diplomati i de første mange år af det danske Udenrigsministeriets levetid var et mandefag, var 55% af ministeriets ansatte og 33% af cheferne i 2020 kvinder. 

Hvad betyder det at være kvinde i en branche, der traditionelt har været præget af mænd? Hvordan har verden – og diplomatiet – forandret sig i løbet af de seneste årtier? Hvilke nye diplomatiske udfordringer bringer den nye verdensorden med sig?

Til at belyse disse emner har vi i anledning af kvindernes kampdag inviteret to tidligere ambassadører, Lone Dencker Wisborg og Mette Thygesen, til en samtale om deres spændende karrierer og diskussion af, hvordan de ser fremtidens diplomati. 

Lone Dencker Wisborg har en lang karriere som diplomat bag sig, og rådgiver i dag firmaer i geopolitiske udfordringer. Hun var senest Danmarks ambassadør i NATO, og tidligere ambassadør i USA samtidig med angrebet på Kongressen. Derudover har Lone Dencker Wisborg været direktør for ressourcer og organisationsudvikling i Udenrigsministeriet, og været ambassadør i Spanien med base i Madrid.

Mette Thygesen er international chef på Institut for Menneskerettigheder. Hun er tidligere diplomat, hvor hun senest har bestridt posten som chef for Humanitære Indsatser, Civilsamfund og Engagement i Udenrigsministeriet. Mette Thygesen har blandt andet været særlig udsending til Sahel, ambassadør i Etiopien, og var i 2021 involveret i evakueringen fra Afghanistan. Hun har også arbejdet med demokrati og menneskerettigheder og er blandt drivkræfterne bag det danske initiativ Tech for Democracy.

Morgenmødet er arrangeret af Det Udenrigspolitiske Selskab U35 og European Debate Initiative

Program

8:00 - Dørene åbner og der serveres kaffe, te og croissanter.

8:30 - Samtale med Lone Dencker Wisborg og Mette Thygesen, modereret af Zoé Elkær Nicot

9:30 - Q&A med publikum

10:00 - Program Slut

Morgenmødet er eksklusivt for medlemmer af U35 og EDI. Når du tilmelder dig arrangementet på denne side, bliver du automatisk medlem af EDI netværket for samfundsinteresserede og politisk engagerede borgere og professionelle. Gennem netværket vil du modtage eksklusive invitationer om fremtidige arrangementer, som giver mulighed for faglig inspiration, vidensdeling og netværk. Du kan naturligvis altid blive udmeldt igen. Medlemskab er gratis.

www.europeandebateinitiative.com/

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >

Kontaktinformation til arrangør

European Debate Initiative
Tlf: +45 42721753
info@europeandebateinitiative.com

Kontaktinformation til arrangør

European Debate Initiative
Tlf: +45 42721753
info@europeandebateinitiative.com